KYSTSIKRING

Biologisk kystsikring

GroundPlug Coast er en patenteret og bærdygtig kystsikrinigsmetode, som benytter naturens kræfter til reducere styrken af havets påvirkning mod skrænten og  dermed modvirker sandflugt. Med GroundPlug Coast reetableres således den naturlige flora til fremtidig beskyttelse af skrænten.

GroundPlug Coast er en kombination af skræntgenopretning med pil sikret med GroundPlug Twister skruefundamenter, som har særligt gode forankringsevner i sandjord. Dermed kombinerer GroundPlug Coast innovativt ingeniørarbejde med over 100 år gamle kystsikringsmetoder fra Holland og Danmark.

Første i Danmark

Det første store biologiske kystsikringsprojekt i Danmark blev udført af GroundPlug Coast i 2018. Projektet er lokaliseret i Nørre Lyngby ved den jyske vestkyst, hvor flere de lokale beboeres huse var truet af kysterosion. Det 130 m lange anlæg ved Nørre Lyngby Strand benytter naturens egne kræfter til at beskytte strand og skrænt. Anlægget er bygget i 100% naturlige materialer som opbygger et depot af sand i de milde måneder, så havet kan generobre sin sandmængde i vintermånederne uden at erodere skrænten. GroundPlug Coast fremstår dermed som innovativ, bærdygtig og æstetisk kystsikringsmetode.